keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

tuplasuklaamuffinit




Tätä perus toimivaa suklaamuffini ohjetta voi vapaasti soveltaa eri suklailla. Tässä kuva valkosuklaa-maitosuklaamuffineista.
Ohje on siis ihan muuten sama kuin viime suklaamuffineissa, mutta suklaa on vaihdettu valkosuklaaksi. Tämä ohje mullisti minun muffini maailmani. Maailman helpoin ohje ja taatusti onnistuneet muffarit! Kokeilkaahan vapaasti eri suklailla. Esimerkiksi Marabou Daim-suklaa toimii ihan mielettömän hyvin. namnamnam. hullun hyviä. Ohjeella tulee 12 isoa muffinssia.

Mitä laitetaan:

- 100 grammaa voita tai margariinia
- 2,5 desilitraa sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 desilitra maitoa
- 4 desilitraa vehnäjauhoja
- 1 desilitra tummaakaakaota
- 2 teelusikkaa vaniljasokeria
- 4 teelusikkaa leivinjauhetta
- puoli teelusikkaa suolaa
- 130-200 grammaa valkosuklaata

koristeluun käytin:
- valkosuklaata
- Ohoj-suklaa kastiketta

Ja sitten leipomaan:

1. Sekoita pehmeä( voit käyttää myös pullomargariinia) rasva, sokeri, munat ja maito keskenään.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää tummakaakao siivilänläpi.

3. Lisää vähitellen kuiva-aineseos rasvaseokseen

4. Paloittele suklaa pikku palasiksi ja sekoita taikinan sekaan

5. Nostele kahden ruokalusikan avulla muffinivuokiin. Jos et käytä muffinipeltiä, suosittelen laittamaan ainakin kaksi vuokaa päällekkäin, niin muffinit pysyvät muodossaan.

6. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

7. Kun Muffinit ovat jäähtyneet voit koristella ne valkosuklaa raasteella ja suklaakastikkeella

8. Herkutteellaanhan, jooko?

2 kommenttia:

  1. Sain maistaa tänään Dajm-suklaa muffinejasi,
    pelastivat kyllä päiväni!
    Täytyypä huomenna vapaapäivänä kokeilla itsekin
    tätä reseptiä.

    VastaaPoista
  2. hihii,kiitos! naminam. :)

    VastaaPoista