perjantai 15. maaliskuuta 2013

Valkosipulipeltileipä




Löysin netistä aivan mielettömän hyvän peltisämpylöiden ohjeen. Kiitos kuuluu taas Kinuskikissalle, alkuperäinen ohje täällä: kinuskiemon sämpylät.
Taikina on helppo valmistaa ja se levitetään leivinpaperoidun uunipellin päälle ja paistetaan.
Muokkasin alkuperäistä ohjetta hieman ja lisäsin taikinaan valkosipulia. Helppoa ja herkullista!


Mitä aineksia:

- 5 desilitraa maitoa
- 50 grammaa eli 1 paketti hiivaa
- 2 teelusikkaa tummaasiirappia
- 1 teelusikka sokeria
- 1 teelusikka valkosipulirouhetta
- puoli ruokalusikkaa suolaa
- puoli desilitraa oliiviöljyä
- 12 desilitraa sämpyläjauhoja

Ja näin leipaset:

1. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi.

2. Ripottele lämpimään maitoon hiiva ja mausteet ja sekoita hyvin.

3. Sekoita jauhoja taikinaan vähitellen, kolmessa erässä puuhaarukalla sekoittaen.

4. Lisää huoneenlämpöinen öljy vähissä erissä lopuksi

5. Anna kohota liinan alla n. 45 minuuttia (voit tehostaa kohoamista laskemalla tiskialtaan pohjalle kuumaavettä ja nostamalla kulhon veteen kohoamaan)

6. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois öljytyllä kädellä

7. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille n. 30 x 30 kokoiseksi levyksi

8. Piirrä veitsellä levy neliöiksi

9. Anna kohota vielä hetki leivinliinan alla

10. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes leipä on saanut hieman väriä

11. Taita leikkauskohdista leipä paloiksi, voitele ja nauti hyvän juoman kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti