sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vadelmainen Pavlovakääretorttu




Tää on aivan uskomaton resepti. Löysin tämän jostakin lehdestä, olikohan Anna. Googlaillessani alkuperäinen resepti löytyi myös täältä: http://ruoka.fi/reseptit/vadelmapavlovarulla. Muokkasin täytettä, sillä minulta ei löytynyt mascarponea, eikä vaniljakastiketta, mutta i-h-a-n-a-a tuli silti!
Epäilin reseptiä hieman, sillä kun itse olen tehnyt marenkia, sitä on pitänyt useita tunteja kuivatella uunissa. Tästäpä marengista tuli ihanan pehmeää. Nam.


Näitä aineksia tarvitset:

pohjaan:

- 5 kananmunanvalkuaista
- 1 teelusikka valkoviinietikkaa / väkiviinaetikkakin käy
- 2,5 desilitraa erikoishienoa sokeria
- 2 teelusikkaa maissitärkkelystä

täytteeseen:

- 2,5 desilitraa vispikermaa
- 1 teelusikallinen vaniljakreemijauhetta
- sokeria makusi mukaan
- 1 teelusikka vaniljasokeria
- 250 grammaa vadelmia

ja näin teet:

1. Vatkaa valkuiaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi.

2. Sekoita maissitärkkelys ja sokeri keskenään

3. Vatkaa sokerimaissitärkkelysseos vähitellen valkuaisväähtoon

4. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.

5. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidun uunipellin päälle.

6. Paista 175-asteessa 12 minuuttia.

7. Kumoa paistunut marenkilevy puhtaalle sokeroidulle leivinpaperille

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoutumisenloppuvaiheessa siivilän läpi vaniljakreemijauhe.

9. Mausta vaahto sokereilla.

10. Levitä kermavaahto marenkilevyn päälle, ripottele kermavaahdon päälle vadelmat.

11. Rullaa kääröksi paperin avulla.

12. Koristele esimerkiksi sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

13. Nautiskele!










     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti