maanantai 24. syyskuuta 2012

Helppo Sitruunamarenkitorttu


Tässä ihanan makea ja helpoista helpoin sitruunamarenkipiirakan ohje. Löysin pohjan ohjeen Hellapoliisilta ( http://www.hellapoliisi.fi/leivonnaiset/marenkileivonnaiset/352-amerikkalainen-sitruuna-marenkitorttu )
Tortun sisälle laitoin Lemon Curd-sitruunatahnaa ja päälle hennon marenkipilven, namskis!

Ohje kuuluu näin:

Pohja:
- 2,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 1 ruokalusikallinen sokeria
- 100 grammaa juoksevaa margariinia
- 1 kananmunan keltuainen
- 2 ruokalusikallista kylmää vettä

Täyte:
- 1 purkki ( 340 grammaa) Lemon Curd- sitruunatahnaa ( löydät sen kaupasta hillohyllystä)

Päälle:
- 3 suuren munan valkuaista
- noin desilitra hienoasokeria

Ja näin helppoa on sen leipominen:

1. Sekoita jauhot, sokeri ja rasva.

2. Lisää keltuainen ja sekoita.

3. Lisää nopeasti vesi ja sekoita tasaiseksi.

4. Voitele piirakka vuoka ja painele taikina vuokaan, pohjaan ja reunoille.

5. Paista pohjaa uunissa 200-asteessa 10 minuuttia.

6. Valmista marenki: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

7. Vatkaa sokeri pienissä erissä valkuaisvaahdon sekaan.

8. Levitä Lemon Curd pohjan päälle

9. Levitä päälle marenki

10. Paista 175-asteessa hetki, että marenki saa väriä. Vahdi ettei pala!

11. Nautiskele hieman jäähtyneenä hyvän juoman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti