lauantai 11. syyskuuta 2010
Minttukrokanttisuklaatäytekakku
Tein tämmöistä minttukrokanttisuklaa täyttäriä. Tälläkertaa lapsenmielisyys taas pääsi valloilleen, niin tein kalakakun! Kattelin googlesta kalakakkuja ja sain sieltä inspiraatiota omaani! Hyvvee tuli!
Mitä tarvikkeita tarvitaan?
- kolme muovikulhoa, sähkövatkain, siivilä, lautanen, haarukka, sahalaitainen puukko, kattila, veitsi, silikoninen pullasuti, ruokalusikka,kakkuvuoka, nuolija, puuhaarukka, lasi...
Mitä aineksia tarvitaan?
Kakkupohjaan:
- 6 kananmunaa (huoneenlämpöisiä!)
- 2 desilitraa sokeria
- 1,75 desilitraa vehnäjauhoja
- 1 desilitra perunajauhoja
- puoli desilitraa Dumlekaakaota
- 2 teelusikkaa leivinjauhetta
+ tilkka margariinia ja korppujauhoja
täytteeseen:
- 7,5 vispikermaa (esim. kolme flora kevyt vispi 2,5 dl/purkki)
- yksi levy Maraboun minttukrokanttisuklaata
- neljä pientä banaania tai kolme isoa
- yksi Rainbow herkkumonsteri suklaavanukas (muukin suklaavanukas käy)
kostutukseen:
- Frezza mocca chocomint-kahvijuoma
koristeluun:
- irtokarkkeja
- pahvia, foliopaperia
Näin teet kakkupohjan:
1. Vatkaa munat ja sokeri (kunnolla!!) vaaleaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet
3. Lisää kuivat aineet munasokeri vaahtoon siivilän läpi ja varovasti puuhaarukalla sekoittaen (älä kopsuttele reunoja!)
4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
5. Kaada taikina vuokaan
6. paista 175 asteessa n. 40-50 min. kunnes kakku on kypsä keskeltäkin. (jos kakun pinta tummuu liikaa, voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin kakun päälle, kunhan paistoajasta on mennyt jo vähintään kaksi kolmasosaa.)
7. Anna kakkupohjan jäähtyä. (Voit myös tehdä pohjan täyttämistä edellisenä päivänä valmiiksi)
sitten täytteen valmistus:
8. Vatkaa kerma vaahdoksi.
9. Jaa kermavaahto kahteen eri kulhoon. Toiseen reilusti yli puolet (täytteeseen) ja toiseen noin kolmasosa kermavaahdosta.(koristeluun) Laita vaahdot hetkeksi kylmään.
10. Sulata Maraboun minttukrokantti suklaalevy vesihauteessa.
11. Anna suklaan ihan hetki jäähtyä ja sekoita siihen suklaavanukas
12. Ota se kulho jossa on enemmän kermavaahtoa ja vatkaa suklaaseos siihen.
13. Halkaise kakku kolmeen osaan.
14. Litsi banaanit soseeksi haarukan avulla
15. Aloita alimmasta kakun kerroksesta: kostuta ensin Chocomintillä pullasudin avulla koko alue. Lisää sitten banaanisosetta ja suklaamoussea. Jatka näin molemmat kerrokset.
16. Lisää kakun viimeinen kerros ja kostuta se. Lisää kakun päälle sitä kermavaahtoa, jota on vähemmän siinä toisessa kulhossa. (Mausta se kermavaahto kevyesti sokerilla ja vaniljasokerilla) Levitä koko kakulle.
17. Leikkaa pahvista (itsekäytin muropaketin pahvia) kalalle sopivat evät. eviksi ja pyrstöksi. Ja päällystä ne foliopaperilla.
18. Lisää folioevät kakun reunoille ja päällystä nekin kevyesti kermavaahdolla. (varoita kuitenkin syöjiä, että evät eivät ole syötäviä)
19. Koristele kalaksi irtokarkeilla kuvan mukaan! :)
20. Riemuitse ja syöpöttele!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi miten hyväntuulisen ja iloisen näköinen värikäs kakku!
VastaaPoista